Faciliteiten Bekijk hier al onze faciliteiten op ons pension

Boxen

Oliver Stables Paardenpension
De paarden staan bij ons in ruime Corton boxen van 3.10 meter bij 3.70 meter en zijn allen gelegen in een ruime en vooral lichte stal. Het geheel zorgt voor veel overzicht en ruimte waar de paarden zich uiteraard goed bij voelen. Licht en bewegingsvrijheid komt een ieder ten goede dus ook de paarden. Voor iedere pensionklant is er een ruime kast beschikbaar, zodat U Uw spullen veilig en geordend kunt opbergen.

Binnenrijhal

Oliver Stables Paardenpension
Op Oliver Stables zijn na 2 jaar voorbereiding op 21 juni 2007 de palen voor de binnenrijhal de grond ingegaan. Het is een rijhal met de afmeting van 22 x 66 meter. Voor deze afmeting is gekozen omdat we dan meteen klaar zijn voor de toekomst. Er kunnen met deze afmeting alle wedstrijden, van de B tot de ZZ, gereden worden.Buitenrijbak

Oliver Stables Paardenpension
De rijbak is gelegen achter een oude fruittuin ver van de weg zodat u geen last van het verkeer heeft zodat u lekker ongestoord kunt rijden. Wij hebben een 20 bij 40 meter rijbak waar onder alle omstandigheden gereden kan worden. Ook als het nat is geeft dat geen probleem. Het zand is afkomstig uit Duitsland en is zeer fijn van samenstelling. Het is een laag zand van 8 cm op een laag slakken van 30 cm. Er is een sproei-installatie rond de bak aangebracht om de zandbodem in droge tijd in topkwaliteit te houden. Er is ook springmateriaal aanwezig. Dit materiaal kan uiteraard ook in de binnenrijhal gebruikt worden en kan zomers gedeeltelijk op het land geplaatst worden.

Kantine & Veranda

Oliver Stables Paardenpension
Wij hebben een kantine waar u voor en na het rijden even tot rust kan komen onder het genot van een kopje koffie of thee of een lekker glaasje fris. In de koelkast van het aanwezige keukenblok kunt u uw drankjes koel bewaren. Met name in de zomer is het heerlijk vertoeven in de 'Oliver Saloon'. Dit is een kleine buitenveranda, aangrenzend aan de kantine, die uitkijkt op de longeerbak, rijhal, buitenhal, paddocks en de weilanden.

Spuitplaats

Oliver Stables Paardenpension
Oliver Stables beschikt over een ruime en wederom met veel licht gevulde spuitplaats waar u uw paard na gedane arbeid lekker kunt afspuiten met zowel koud als warm water.Stapmolen

Oliver Stables Paardenpension
Er is een stapmolen aanwezig waar gebruik van gemaakt kan worden. De ondergrond is van klinkers zodat er ook bij regen zonder problemen aan de conditie van uw paard gewerkt kan worden. Er is inmiddels een nieuwe stapmolen geplaatst, zodat er meer mogelijkheden zijn om uw paard optimaal te trainen of te laten herstellen van een blessure.

Paddocks

Oliver Stables Paardenpension
In de voormalige sleufsilo zijn 10 paddocks gemaakt. Hier kunt u uw paard lekker van de frisse lucht laten genieten als u bijvoorbeeld uw box aan het uitmesten bent. Wanneer u even geen tijd heb om te rijden is er zo toch een goede mogelijkheid om uw paard toch even een frisse neus te laten halen en de benen te strekken.

Weidegang

Oliver Stables Paardenpension
In de zomerperiode, wanneer het weer dit toelaat, worden de paarden iedere ochtend van maandag tot zaterdag na voedertijd buitengezet. Zij staan twee aan twee op een stuk weiland met waterton. De pensionstalgasten halen de paarden onderling zelf weer binnen.

Etenstijd

Oliver Stables Paardenpension
De paarden worden twee keer per dag door ons krachtvoer (biks) gevoerd. Hiernaast krijgen zij drie keer per dag een lekkere pluk ruwvoer (kuilgras). De watertoevoer gebeurt automatisch en bij vorst wordt het water licht verwarmd, zodat de leidingen altijd bruikbaar zijn. Van de 40 hectare weiland wordt een deel gebruikt voor het oogsten van ruwvoer. Het ruwvoer wordt verpakt in plastic, zodat de kwaliteit optimaal blijft. Zoals u op de foto's hieronder kunt zien ligt het ruwvoer lekker te drogen onder een strakblauwe lucht. De onderste foto laat de sleufsilo zien, gevuld met balen, vol met overheerlijk ruwvoer. Het gewonnen hooi is dusdanig droog, dat het beter is voor de houdbaarheid om het in plastic te verpakken. Maar er is toch wel degelijk een groot verschil tussen hooi in balen of in kuilbalen. Kuilgras (hooi in balen) bevat geen stof, heeft een hoge voederwaarde, bevat veel vitaminen en de mineralen blijven beter behouden ten opzichte van hooi. Dit voorkomt allergische problemen en problemen aan de luchtwegen bij paarden en pony's. Ook zit er meer energie in, waardoor er op krachtvoor kan worden bespaard. Kuilgras wordt gewonnen van beperkt bemest grasland, dat later wordt gemaaid, zodat de structuur van het product blijft behouden. Dit is van belang voor een goede darmflora van het paard. U ziet, wij doen er alles aan om uw paard of pony van het beste ruwvoer te voorzien!

Solarium

Oliver Stables Paardenpension
Er is nog geen informatie beschikbaar.

Tweets
2003 - 2019 Oliver Stables. oliverstables.nl Website geupdate door Max Galis